TREE OF LIFE QUEST

ONTWERP JE 

WARE LEVENSBOOM

eerlijk leven van binnen naar buiten

Ga je mee op EXPEDITIE?

De missie van de expeditie is het om je innerlijke stem te herontdekken en deze te durven volgen. Dan ben je ook weer in staat om bewustere en authentiekere keuzes te maken en je leven van binnenuit te creëren! Een leven dat écht bij jou past, in plaats van een leven dat jou van buitenaf is opgedragen of dat je onbewust hebt overgenomen vanuit verouderde maatschappelijke normen en systemen, die ons als mensheid niet langer dienen. Laten we opnieuw verbinding maken met de natuur én met onze eigen ware natuur, zodat we ons weer herinneren wie we in essentie zijn en onze ware levensboom laten groeien en bloeien.

Leven vanuit echtheid, integriteit, speelsheid en innerlijke vrede

  • Wil je op een dieper niveau contact maken met natuur  en dan op de gebruikelijke zondag middag wandeling?
  • Neem je natuur vooral cognitief waar en wil je de EMOTIONELE en SPIRITUELE LAAG van natuur ervaren
  • Ben je nieuwsgierig naar jouw onbewuste aannames over natuur en jouw relatie met natuur
  • Ben je het zat om een masker te dragen en alsmaar mee te moeten lopen in die bezinningsloze rat race? 
  • Wil je graag authentieker, MOEDIGER en eerlijker LEVEN en leren om beter je grenzen aan te geven
  • Wil je meer inzicht in je emoties en daardoor in staat zijn te AGEREN in plaats van te REAGEREN?
  • Wil je (duurzame) gewoontes in je leven integreren, maar komt het er maar niet van? (zucht…!) 
  • Wil je leren hoe de FYSIEKE OMGEVING jou kan helpen om GEDRAG te automatiseren
  • En … sta je er open voor om je begrip van de betekenis van duurzaam gedrag te veranderen? 🙂

Begin BINNEN!

In de natuur groeit alles van binnen naar buiten, en dit geldt ook voor ons mensen. Als wij verandering willen, dan moeten wij BINNEN BEGINNEN – binnen bij onszelf! Want wat wij geloven en hoe wij denken bepaalt hoe wij onszelf ervaren in wie wij zijn. En wie wij denken te zijn, bepaalt hoe wij ons gedragen en welke gewoontes wij naleven. Je hebt het vast wel eens gehoord, maar geloof je het ook:

WAARIN WIJ GELOVEN, DAT CREËREN WIJ! 

(You better believe it, buddy!)

De expeditie biedt  jou ervaringen van drie fases van transformatie: BELIEVE – BECOME – BEHAVE.

klein model van transformatie 

“We cannot change our problems with the same thinking we used, when we created them.”

(Albert Einstein)

EXPEDITIE PROGRAMMA

De expeditie is ontworpen als een driedelige innerlijke reis, die begint met het ontwerpen van ons innerlijk landschap en eindigt met het ontwerpen van ons uiterlijk landschap.

We beginnen met DE WORTELS: een introspectieve ervaring in en mét de natuur, om te voelen hoe alles met elkaar verbonden is. Dan volgt DE STAM: het herontdekken van je authentieke hart, de moedige leeuw in jou en de kracht van eerlijkheid en kwetsbaarheid. En de reis eindigt bij DE BLADEREN: het creatief ontwerpen van nieuwe (eco-authentieke) gewoontes en een fysieke omgeving, die deze gewoontes ondersteunt.

1  DE WORTELS – HERENIGING MET (JE) NATUUR

In dit introspectieve en meditatieve eerste deel van de expeditie ga je je relatie met de natuur (opnieuw) verkennen en op ontdekkingstocht naar je eigen persoonlijke “(hi)story” rondom natuur. Je zult echt in gesprek gaan met de natuur en je weer bewuster worden van onbewuste overtuigingen rondom jouw positie als mens in de natuurlijke leefomgeving. Door aandachtig waar te nemen kom je weer dichter bij de essentie van wat ons allemaal verbindt.

“Nature is not a place to visit – it is home.”

(Gary Huswit)

Voor wie? … voor iedereen, die behoefte heeft aan het bewust contact maken met de natuur en die de natuur op een andere manier wil ervaren dan d.m.v. van de gebruikelijke zondag middag wandeling. Voor mensen, die zich wel al verbonden voelen met de natuur, maar deze verbondenheid nog op een diepere laag willen voelen. En ook voor mensen, die de natuur vooral vanuit een cognitief niveau waarnemen en verrast willen worden door nieuwe inzichten en perspectieven, die de natuur ook op een emotioneel en spiritueel niveau laten zien.

2  DE STAM – DURF TE SPREKEN VANUIT JE HART

Having Fun

In dit tweede deel van de expeditie wordt je uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen en de moedige leeuw in jou te omarmen. Je gaat beleven wat kwetsbaarheid en eerlijkheid betekenen voor een integer en authentiek leven. Je krijgt inzicht in waarom wij liegen en waarom wij wél en soms níet onze eigen waarheid spreken, welke psychologische reactiepatronen wij gebruiken om ons te beschermen en welke overtuigingen wij met ons mee dragen. Je leert communicatieve vaardigheden om op te komen voor wie jij werkelijk bent en voor waar jij in gelooft, zodat je oprechtere keuzes kunt maken, die jou bekrachtigen in je essentiebent.

“Staying vulnerable is a risk we have to take, if we want to experience connection.”

(Brené Brown)

Voor wie? … voor mensen die zich willen bevrijden van de maskers, die ons ervan weerhouden om te zijn wie we echt zijn en te doen wat wij zélf graag willen in plaats van wat wij dénken te moeten willen. Mensen die het zat zijn om mee te doen in de “rat race”, maar niet goed weten hoe zij eruit kunnen stappen. Mensen die een authentieker en eerlijker leven willen leiden, en die een diepere verbinding zoeken met zichzelf en met anderen. Mensen, die hun moedige kant meer willen ontwikkelen en hiervoor een manier van communiceren willen leren kennen, die hen toestaat dicht bij zichzelf te blijven. Mensen die willen leren om beter hun grenzen aan te geven en te AGEREN i.p.v. te RE-ageren.

3  DE BLADEREN – ONTWERP JE ECO-AUTHENTIEKE LEEFSTIJL

Dit laatste praktische en creatieve deel van de expeditie gaat over gedrag: waarom wij doen wat wij doen en waarom wij níet doen wat wij eigenlijk al zo lang hadden wíllen doen. Je wordt uitgenodigd om de intrinsieke motivatie achter je gedrag te onderzoeken en daarbij eerlijk te kijken naar wat echt van jouw is en wat niet. Het doel hierbij is om je gedrag in lijn te brengen met je authentieke zelf, omdat alleen dán gedrag daadwerkelijk duurzaam kan zijn. Je gaat experimenteren met het ontwerpen van een “groene intentie” (of een andere kleur: jij bent de baas! :-), die je vervolgens vertaalt naar een nieuwe gewoonte, die je in je leven wilt integreren. Tevens gaan wij creatief aan de slag om elementen van de fysieke omgeving te ontwerpen, die als “katalysator” dienen voor de nieuwe gewoonte. Op deze manier wordt er een gesynchroniseerde flow gecreëerd tussen gewoontes en leefomgeving.

“People don’t decide their future. They decide their habits. And their habits decide their future.”

(F.M. Alexander)

Voor wie? … voor mensen, die graag meer inzicht willen in het integreren van nieuwe gewoontes in hun leven en hoe zij de fysieke omgeving daarbij kunnen benutten. Bij nieuwe gewoontes kan het bij voorbeeld gaan om “duurzaam gedrag”, waarvan mensen niet goed begrijpen, waarom het niet lukt om dit gedrag te automatiseren. Tevens is het doel om het gebruikelijke (beperkende) perspectief op de betekenis van “duurzaam gedrag” te verbreden.

REVIEWS

De Lievelinge

Liza & Femke

“Tijdens een tripje in zomer 2021 op camping de Lievelinge hebben wij Anicee ontmoet. Haar poster over omgaan met emoties trok ons direct aan. We kwamen samen op een plek waar Anicee meteen zorgde voor een fijne en ontspannen sfeer. Het ijs werd gebroken doordat zij zichzelf bloot gaf, en hierdoor volgde de rest. In intiem vrouwelijk gezelschap hebben we gesproken over kwetsbaardheden. Er werd gelachen en gehuild. We gaven elkaar tips en hebben uiteindelijk met elkaar gedanst en handvatten gegeven om situaties dragelijker te kunnen maken in het leven. Deze ervaring heeft indruk op ons gemaakt. Het maakte een hoop los en gaf verlichting in verwerking van bepaalde situaties. Anicee is een bijzondere vrouw die je het gevoel geeft dat niets gek is, alles is bespreekbaar. Een vrouw die je wil ontmoeten in je leven.”

Jildou

“In de zomer 2021 heb ik bij Anicee een van haar workshops gevolgd, op een prachtige plek onder een boom, midden in de natuur. Met treffende vragen en opdrachten werd ik uitgedaagd om na te denken over mijn relatie tot de natuur, tot de ander en tot mezelf. Te ontdekken hoe alles in verbinding staat en hoe ik me daartoe verhoud. Door samen op te trekken in deze reis voelde het als een heuse ontdekkingstocht, waarbij de ontdekking van de één weer inzichten voor de ander opleverde. De workshop bracht plezier, diepgang en zin om met nieuwe ogen te gaan kijken. Dank Anicee!”

Camping Bloemenparadyske, Friesland

Erika

“De Workshops van Anicee waren goed voorbereid, heel veilig om te volgen en een aanwinst om met een extra goed gevoel van vakantie weer huiswaarts te keren.”

Camping Buitenland

Wiebeke

“Een fantastische middag in het park! Een met de natuur. Gevoeld en ervaren wat de natuur doet en hoe je hier zo veel uit kan halen. Anicee heeft een rustige uitstraling en heeft de juiste dingen aangereikt. Dank je wel!”

Beatrix Park

Yvonne

“Heerlijke relaxte middag om weer even helemaal tot jezelf te komen. Sta even stil bij al wat is. De natuur is prachtig en geeft een helende energie. Anicee helpt en begeleid je hierbij op een liefdevolle wijze.”

Beatrix Park