FAMILIES IN TREES

Familieopstellingen by Humans In Trees

Het onzichtbare zichtbaar maken

FAMILIES IN TREES gaat over het zichtbaar maken van verborgen familiepatronen door middel van familieopstellingen. Familieopstellingen zijn een heel effectieve methode om aan het licht te brengen wat niet gezien wordt en om bewust te maken wat onbewust is. Dat kan tot verrassende en soms levensveranderende inzichten leiden – niet alleen voor de vraagsteller maar ook voor de overige deelnemers. In een opstelling wordt duidelijk waar mensen binnen een systeem staan en welke kant zij opkijken. Vanuit daar kunnen we verborgen gedrags- & denkpatronen verkennen en onbewuste loyaliteiten binnen het systeem ontdekken, die iemands groei kunnen belemmeren. En als er een verandering plaatsvindt – ook al is het maar bij één persoon – dan kan het hele veld (het systeem) veranderen! Het kan dus al voldoende zijn om je eigen plek of perspectief te veranderen om tot verandering te komen. Je bent dus niet afhankelijk van anderen. Dat is de kracht van familieopstellingen.

Systemen bepalen onze parameters

Ons meest belangrijke bron van emotionele patronen is ons familiesysteem. Dit systeem heeft de meeste invloed op ons en is de oorsprong van veel van onze successen en mislukkingen. Systemen leren ons hoe we ons wel en niet moeten gedragen en definieren onze parameters om erbij te horen. En deze parameters kunnen gezond of ongezond voor ons zijn. Zij kunnen ons gevangen houden of vleugels geven. Wanneer we systemen bewust leren begrijpen, kunnen we weer toegang krijgen tot “alles goeds” wat het systeem te bieden heeft.

Het verleden erkennen 

Binnen het opstellingenwerk gelden drie basisprincipes, die nodig zijn om de balans in een systeem te herstellen, namelijk dat (1) iedereen binnen het systeem de juiste positie in moet nemen, dat (2) niemand buitengesloten mag worden en dat (3) geven en ontvangen in evenwicht dienen te zijn. Daarnaast geldt het besef, dat ontwikkeling of groei in observatie en erkenning ligt. Er is geen oordeel over mensen of gebeurtenissen. Er is wat er is. Elk gebeurtenis dient een doel en geeft informatie. Het hoort er allemaal bij. Als we het verleden kunnen erkennen zoals het is gebeurd, zonder te wensen dat het anders was, dan kunnen we ook andere keuzes maken en ons verder ontwikkelen.

“Opstellingenwerk is vredeswerk, 

omdat het ruimte geeft aan alles wat is.”

Wilfried Nelles

Aanmelden & Data

Aanmelden kan via home@humansintrees.com of via 06-20227595Vermeld er ook graag bij of je een vraag wilt inbrengen.

> ZONDAG / 14 MEI 2023 / 12:30 – 17:00 uur 

♥ SPECIALE MOEDERDAG-EDITIE met bijzondere aandacht voor de MOEDERLIJN! ♥

♥ Het beste cadeau dat je je moeder – en jezelf – kunt geven!

Locatie: Café Flink / Jan Tooropstraat 8 / 1062 BM Amsterdam / Kosten: 25,- €  

ZATERDAG / 11 JUNI 2023 / 12:30 – 17:00 uur

Locatie: Amsterdam Buitenveldert (nadere info na aanmelding) / Kosten: 25,- €