ARTISTS IN TREES 

Speelse workshops rondom creatief voelen & intuïtieve expressie

♥ Wil je graag weer meer creativiteit in jouw leven, maar weet je niet zo goed hoe?

♥ Voel je dat iets in jou ten diepste wil SCHEPPEN – niet met je denken, maar met je hart & ziel?

♥ Zou je anders willen leren kijken en daardoor beter en meer waarnemen, ervaren en voelen?

Breng je ziel in beweging!

WELKOM BIJ ARTISTS IN TREES – speelse workshops rondom creatief voelen & intuïtieve expressie. De workshops vinden maandelijks plaats, zijn steeds anders en kunnen – als je het toelaat – een impuls zijn om je ziel in beweging te brengen … om bezield te raken… 

Het doel is om anders te leren kijken en daardoor beter en meer waar te nemen, te ervaren en te voelen! Om je bewust te worden van de oordelen, die je hebt: over anderen, over jezelf, over je vaardigheid en je waardigheid. 

De workshops zijn voor avonturiers, fröbelaars en ontdekkingsreizigers … voor mensen, die het speelse kind in hun zelf zoeken en zichzelf weer willen ervaren als PUUR SCHEPPEND WEZEN! Want dat is wat wij ten diepste allemaal zijn. SCHEPPERS! Zonder uitzondering. We kunnen helemaal niet anders. De vraag is: scheppen we oprecht: vanuit onze diepste verlangens, vanuit een pure intentie en vanuit onze unieke essentie – of vanuit een oordelende houding, vanuit overgenomen paradigma’s of belemmerende overtuigingen? “

“Spelen is een bezigheid, 

die men niet ernstig genoeg kan nemen.”

Jacques  Yves Cousteau

AANMELDEN & DATA

Lijkt het je wat om deel te nemen? En twijfel je, omdat je jezelf niet creatief vindt? Perfect! Want daar gaat het niet om. Integendeel: wees bereid om te mislukken! Want mislukken geeft ons de vrijheid om weer echt te spelen en te genieten van het lekker bezig zijn. Ben je bereid om te onderzoeken, te experimenteren, je oordelen uit te stellen en je handen te laten wapperen zonder je druk te maken wat het gaat woorden? MELD JE DAN AAN DOOR TE BELLEN NAAR 06-20227595 OF TE E-MAILEN NAAR: home@humansintrees.com. EN INFORMEER OOK NAAR (KORTERE) VERSIES EN AANGEPASTE SESSIES OP MAAT BINNEN UW BEDRIJF OF TEAM. Nadere (praktische) informatie over de locaties volgt na aanmelding. 

» ZATERDAG / 20 mei 2023 / 10 – 18 uur / A’dam Buitenveldert / KOSTEN: “ALLES NEU MACHT DER MAI”-KORTING: 55,- 

» ZATERDAG / 10 juni 2023 / 10 – 18 uur / Amsterdam Sloten / KOSTEN: 111,- €

Verkeerde Afslag …

Herinner je je nog? Ooit ging spelen vanzelf. Overal voelde je de uitnodiging tot spel en al spelend leerde je zonder dat je dat door had. Je hoefde niet te presteren. Maar ergens heeft creativiteit in onze maatschappij een wat vreemde afslag genomen: want tegenwoordig wordt er argwaanend en laatdunkend op neergekeken. Cultuurhistorisch hebben logica, ratio en wetenschap het duidelijk gewonnen van creativiteit. Spelen ging over in leren. En leren ging over in werken. 

Tegenwoordig is creativiteit vooral welkom als strategisch tool (b.v. Design Thinking) met het doel om een beter product te bedenken – vanuit een economische motivatie of concurrentie dus! Want wat we doen, moet wel iets opleveren! … Toch? … En zo ligt onze focus op presteren. En op discipline. Discipline gaat over gestructureerd bezig zijn, volhouden en doorgaan. Het gaat over dingen ‘moeten’. En het gaat om het eindresultaat. Of dat ook echt deugt, zeg maar… Creatief denken heeft echter slechts tijdelijk een effect. Zeker als ingekaderd wordt in de bedrijfsvisie en een tijdsplanning. Dan oogen ideeën al gauw onuitvoerbaar en belachelijk. En dan krimpt de geïnspireerde geest langzaam ineen en trekt zich terug, want hij wordt niet meer gevoed. Als leuke hobby on the side wordt creativiteit ook nog net getolereerd – verder lijkt het echter eerder afgedaan als nutteloos, kinderachtig en afleidend. 

Graag onderdrukken dus …  uhum …. 

Een heimelijk verlangen naar spelen

Maar het heimelijke verlangen blijf… Af en toe geven we misschien nog eventjes gehoor aan onze fantasieën en ondeugende dwaasheden. Maar dat ontketent de strijd tussen verstand en hart: tussen denken en voelen… En dat weegt zwaar op onze gezondheid. Het drukt op onze gemoedsrust. Daarom raken zo veel mensen overspannen in deze tijd. We zijn in tweestrijd, overbelast en we lopen vast. We zijn te krampachtig bezig. En dan gaan we op zoek naar een manier van ontladen: fysiek of mentaal. Fanatiek. Je kent het wel … Dit vult de leegte eventjes, die ontstaat door het gebrek aan creativiteit.

Door GOD bezield …

Echte nieuwe paden kunnen we echter alleen ontdekken met ons hart. Met creatief voelen. En dat betekent, dat we de prestatie (het eindresultaat) moeten loslaten. Pas als dat gebeurt, kunnen creativiteit en presteren samen door een deur. Als je vanuit enthouisasme dingen doet, raakt je energie nooit op, dan ben je in flow en vergeet je tijd en ruimte. Want enthousiasme betekent “door God bezield zijn”. Enthousiasme heeft te maken met “mogen”, met spel en vreugde en met plezier in het proces zelf. Je laten leiden door je innerlijk weten en de speelsheid en intuïtie, die door jou tot uitdrukking wil worden gebracht. Alles mag, alles is goed en alles is leuk! Niets hoeft IETS te zijn. Het gaat om lanterfanten, gewoon maar wat aan te klooien en niet te weten, of, wat en wanneer “het” wat wordt. Zonder spel geen schepping. Zo simpel is het. 

“Live must be lived as play.”

Plato

DE WORKSHOP

Wat levert de workshop op?

De voordelen van het weer laten stromen van je creativiteit zijn verreikend en verrijkend en kunnen zichtbaar worden op alle levensgebieden. Meer dan je je misschien kunt voorstellen! Het ontwikkelen van je creativiteit gaat namelijk hand in hand met je persoonlijke ontwikkeling. Houd er dus rekening mee dat je werk leuker wordt, je sociale contacten verbeteren en je meer lef toont in het dagelijkse leven. Dat jouw geest ruimer aanvoelt, dat jouw denken soepeler en origineler wordt en dat je energie toeneemt.

Als je je angst, schroom en vooroordelen kunt overwinnen en je niet langer excuses verzint, dan zal je je weer vrij voelen om te spelen. En door te spelen kom je weer in een FLOW: we voelen beter en daarom voelen we ons beter. Je wordt ook creatiever in het dagelijkse leven! De omgang met problemen zal je beter afgaan en je vindt met meer gemak oplossingen voor dagelijkse vragen …. Oh! En als jij energieker, gelukkiger, blijer en meer in balans bent, dan heeft dat ook een positief effect op iedereen om je heen. Een win – win situatie, zou ik zeggen!

Wat kan je verwachten?

In de workshop wordt je uitgenodigd om je veelzijdige, fantasierijke en echte ZELF te herontdekken en tot expressie te brengen. Bij voorbeeld door te mediteren en daarna te schilderen of te tekenen, maar ook door middel van dans, gedichten, geluid en in en met de natuur. En door middel van humor! Humor hoort er namelijk ook bij. Een grap is zo een fantastische manier om ons op een ander denkpad te brengen! Soms wonderbaarlijk, soms onverwacht, soms heerlijk onlogisch! Humor stimuleert creativiteit!

“Toen ik het niet meer goed hoefde te doen, 

ging het opeens veel beter.”

Loesje

De vrijheid van mislukken 

Oh! En wees bereid om te mislukken! We hebben ons helaas afgeleerd om te mislukken, want we willen ons niet klein en dom voelen. Het resultaat is, dat we uit angst om te falen onze spontaniteit verliezen. Want we slagen pas, door eerst te falen. Dus we moeten mislukken: mislukken is leren! Vergeet dus alle verwachtingen om een meesterwerk te maken! It’s not gonna happen! Ervaar in plaats daarvan het geluk en de vrijheid in het mislukken! Nu kan het namelijk niet meer foute gaan, want het IS al fout! Faalangst adieu! Nu kan je rustig verder zomaar wat aan te modderen. En dan begin je te ontspannen en te genieten. Je gaat op ontdekkingsreis en durft zelfs je grenzen te verleggen. En dan merk je al gauw hoe je zelfvertrouwen groeit en je dus meer vindt dan wat je aanvankelijk zocht: je begint te vermoeden waartoe je in staat bent… 

Wat heb je nodig?

Vind je jezelf niet creatief en ben je er zelfs een beetje bang voor? Geen man over boord. Je zult de bevrijdende ervaring maken dat je “gestuntel” juist heel erg waardevol en zinvol is – ja, zelfs NODIG – in het proces om weer contact te maken met je innerlijke kern. Alles wat je nodig hebt is een bereidwilligheid om te experimenteren … en een beetje zelfinzicht. Ben je bereid om je handen te laten wapperen en te genieten van het scheppen. Ben je nieuwsgierig wat je zult gaan maken? En ben je bereid om je oordelen even uit te stellen? Alleen dán kan er namelijk ontspanning ontstaan. Dan komt er ruimte vrij.