IK BEN … 

… een idealist, een humanist en een optimist … 🙂

Hallo, lieve mensen!

Mijn naam is Anicee Carolyn Bauer en hier vertel ik iets over mijzelf, waarom ik doe wat ik doe en hoe mijn avontuur gestart is met HUMANS IN TREES.

Ik ben geboren in 1975 in Duitsland en opgegroeid in Düren samen met mijn ouders, een oudere zus en een hond. Mijn ouders hebben veel met ons kinderen gewandeld, wij hebben de vakanties vaak op campings in de natuur doorgebracht en “back in the days” heb ik ook alle seizoenen nog in hun volle glorie mogen beleven. Qua weer en klimaat is er helaas veel veranderd, maar mijn liefde voor de natuur is gebleven. Dus ja, dat ben IK op die foto … “het prinsesje in de boom” … 🙂

Psychologie in de breedte

Tijdens een AuPair jaar in Göteborg heb ik besloten om Psychologie te gaan studeren en in 2006 heb ik mijn Master Psychologie behaald aan de Universiteit van Amsterdam met de afstudeerrichting Neuropsychologie. Daarna heb ik in verschillende functies gewerkt binnen de Psychologie: als Neuropsycholoog in ziekenhuizen, als Docent Toegepaste Psychologie op Hogescholen en als Omgevingpsychologe bij een interieur architect.

En vaak kreeg ik dan de opmerking van mensen: “Oh, dat is nu wel iets héél anders, of niet?” … Ja, en ook weer nee… Aan de ene kant geeft het weer hoe breed, boeiend en bruikbaar de Psychologie is, en aan de andere kant reflecteert het mijn leergierigheid, behoefte aan afwisseling en mijn zin voor avontuur. Want ik zou geen van deze ervaringen willen missen, die mij de mogelijkheid hebben gegeven om de Psychologie op verschillende manieren te verkennen en toe te passen. En dat geeft mij NU de vrijheid en het vertrouwen om mijn eigen weg te durven kiezen.

Mijn eigen weg

Mijn eigen weg begon in 2020 toen ik meer tijd en rust kreeg om naar mezelf te kijken en wat ik eigenlijk wilde in mijn leven. Want de schoen drukte al een tijdje. Ik had het idee, dat ik met vastgebonden vleugels door het leven liep en – wat ik in retrospectief nog erger vond – begon te SETTELEN … genoegen te nemen met mijn situatie en er dan maar het beste van te maken…  Maar dankzij 2020 kon ik grote stappen nemen in mijn persoonlijke ontwikkeling én – wat redelijk nieuw was voor mij – in mijn spirituele ontwikkeling.

Ik (her)ontdekte leermeesters als b.v. Michael Singer, Carolyn Myss, Martha Beck, Eckhart Tolle, Byron Katie, Sean Corn, James Clear, Brené Brown, Julia Cameron… een hele verzameling nieuwe (en oude) helden, die mij puzzelstukjes aanreikten en mij hielpen begrijpen, dat wij allemaal spirituele wezens zijn met een menselijke ervaring. Door “Yoga with Adriene” leerde ik waarderen hoe yoga de verbinding tussen voelen en denken versterkt. En ik ging weer “back to basics”: ik werd vrijwilliger op een kinderboerderij. Poep scheppen en zand zeven, weg uit het hoofd en alleen maar ZIJN … tussen al deze waanzinnig lieve dieren…

Onze relatie met natuur

Ik vroeg me af, hoe ik het beste kon bijdragen aan een betere wereld. En de rode draad was duidelijk: het draaide om onze relatie met natuur en onze eigen ware natuur. Ik wilde mensen weer verliefd laten worden op de natuur. Want dan zouden wij ook weer automatisch in staat zijn om betere, gezondere en duurzamere beslissingen te nemen. Het zou echter nog even duren, voordat ik deze missie ook daadwerkelijk een concrete invulling kon geven.

Een moment van weten

Op een mooie dag in Mei 2021, tijdens een meditatie, zag ik opeens alles voor mij. Alles viel op z’n plek! Dit was het laatste puzzelstukje, waar ik nog naar op zoek was. (Dacht ik toen! 🙂 Ik wist, dat ik workshops wilde ontwikkelen en mensen kennis wilde laten maken met spiritualiteit, maar het format wilde maar niet helder worden. De meditatie maakte mij duidelijk, dat ik er een fysieke plek aan moest koppelen, die ik zelf creatief vorm kon geven. Waar ik midden in de natuur kon leven en waar ik dus mijn missie samen met de natuur kon uitvoeren. 

Wat was DAT een krachtig moment! Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Een moment van een diepgeworteld weten! Ik liep die dag over straat alsof ik zweefde – zo licht voelde ik me! En welke beren ik ook onderweg tegen zou gaan komen, ik zou ze even lief over hun koppie aaien en ze dan gewoon weer het bos in sturen! 🙂 

Innerlijk & Uiterlijk Timmerwerk

Sindsdien ben ik aan mijn weg aan het timmeren, want zo een plek ontstaat natuurlijk niet overnacht. Het is een “slow maar steady” proces, dat ook nog vergezeld wordt van een ongekend uitgebreide innerlijke “opruimactie” – vast en zeker ook geen toeval… Game-changers in dit proces waren voor mij Familieopstellingen en Attitudinal Healing. Ik was “hooked”, zeg maar. Omdat ik zag en zelf ervoer, hoe onwijs KRACHTIG deze manieren zijn, om je kijk op de wereld te veranderen.

Ik ben dan nu ook op de langste reis, die een mens kan maken: de reis van hoofd naar hart… Ik leer om dingen meer los te laten, minder weerstand te bieden aan de werkelijkheid en meer te vertrouwen op mijn eigen beslissingen (als het echt de verkeerde beslissing was, had ik wel een andere genomen 🙂. Ik besef hoe essentieel en belangrijk MOED voor mij is. Moed om mezelf te zijn, om eerlijk te zeggen wat ik vind en het leven te leven wat écht van mij is – en niet het leven van iemand anders. 

Ik besef dat ik niet leef om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. En dat anderen niet leven om aan mijn verwachtingen te voldoen. En ik weet, dat ik niet bang hoef te zijn om”buiten de boot” te vallen, want er zijn nog zo veel andere boten, waar ik in kan stappen! En die ook nog eens veel comfortabeler zijn, omdat zij mij bekrachtigen in wie ik in essentie ben. 

Leven vanuit essentie

Mijn essentie ligt voor mij in het vinden van innerlijke vrede en een leven vanuit echtheid en speelsheid. En ik word blij van de gedachte, dat wij allemaal reisgenoten van elkaar zijn, die elkaar helpen, uitdagen en inspireren. En zo moeilijk het leven soms ook is, een ding is volgens mij heel belangrijk om te onthoudenJe doe jezélf een heel groot plezier als je leert houden van het proces! Want we hebben allemaal “levenslang”. En daarin vrede vinden is al het halve werk. 🙂 

Wil je meer weten, kennis maken, ervaringen uitwisselen of iets anders (kwijt)? Ik verheug me altijd over post en ga graag met je in gesprek! … over spiritualiteit, geiten, bomen, keuzes, missies … en natuurlijk over JOU!    

home@humansintrees.com 

06-20227595

Amsterdam / De Pijp